Ringtraining

Voor iedereen die wel eens met zijn hond aan een show mee wil doen is er de mogelijkheid om dit te oefenen c.q. te trainen, maar hoe doet men dit en waar kan men terecht?

Bij HSV de Oase wordt ringtraining gegeven voor alle rassen door ervaren showhandlers die alle fijne kneepjes van het vak weten en u met raad en daad bijstaan tijdens de lessen ringtraining. Ook is er regelmatig een exterieur keurmeester aanwezig. Deze zal u vertellen wat er van u als exposant verwacht wordt en hoe dit gezien wordt door de ogen van de keurmeester! Belangrijk dus!

Alles wat er zich voordoet voor, tijdens maar ook na de keuringen komt aan bod, zoals: hoe schrijf ik in, waar kan ik vinden waar er show’s zijn, verschil clubmatch en internationale show, verklaringen van termen omtrent plaatsingen maar ook kynologische termen. Noem maar op. Dit valt onder de theorie van de ringtraining. Heel veel kunt u zelf vinden op de site van de Raad van Beheer, maar vragen tijdens de les kan altijd!

Dan natuurlijk waar het om gaat; de training van uw hond voor de show, dit is een individuele training. Dat wil zeggen per team: u en uw hond. Er wordt weliswaar in een groep getraind, maar er wordt gekeken hoe ver het team is en welke training er bij het team past. Op maat dus! Zowel beginners als de meest ervaren handlers trainen met elkaar. Immers, ook van elkaar is veel te leren.

 

Wat komt er allemaal aan de orde: het presenteren van uw hond in stand op de vloer of op de tafel, tonen gebit, in het juiste tempo lopen met uw hond de verschillende figuren rond, recht driehoek (ook waarom!) in de line up staan etc.

Zaken als kleding keuze en showlijn keuze komen ook aan de orde. Het is zeer raadzaam dat u de rasstandaard van uw ras eens goed doorneemt. U weet dan in welke mate uw hond hieraan voldoet, de goede en minder goede punten, zodat u hier uw training op kunt aanpassen. Kijk ook eens op een show bij de ring waar uw ras wordt gekeurd, daar valt ook een hoop te leren. Ieder ras wordt namelijk op een ras specifieke manier geshowd. Ook kunt u op internet op zoek gaan naar filmpjes over het voorbrengen van uw ras en kijk ook eens op een show bij de Junior handling, héél leerzaam! Kortom: alles komt in de leerzame cursus aan bod.

Het fijne van de ringtraining bij de HSV de Oase is dat men altijd kan instromen en mee kan doen!

Ringtraining wordt om de week in de even weken gegeven op vrijdagavond, is voor zowel leden als niet leden van De Oase en kost 2 euro per les per hond. De les begint om 20.00 uur.

Voor meer informatie over ringtraining kunt u terecht bij Marianne van Dongen of u kunt een mail sturen naar ringtraining.oase@gmail.com. Ook heeft ringtraining een eigen Facebookpagina genaamd (hoe kan het ook anders) Ringtraining.

Heeft u vragen?

Dan kunt u direct contact opnemen met de volgende personen. Of maak gebruik van ons contactformulier.

Flyball

Aad Hack
06-52576448
flyball@hsvdeoase.nl

Agility

Jan Waltmans
010-4212695
agility@hsvdeoase.nl

Gedrag en gehoorzaamheid

Joke Stuik
06-30391842
pupopvoeding.gg@hsvdeoase.nl

Algemene zaken

Corrie Jansen
06-13839171
secretariaat@hsvdeoase.nl