Agility

Bij Agility (ook bekend als behendigheid) loop je met je hond zo snel mogelijk een parcours waarbij je hond sprongen moet maken en tunnels en andere obstakels moet nemen. De schofthoogte van je hond bepaalt de hoogte van de hordes.

Agility is echt samenwerken met je hond. Jullie vormen samen een team en jij motiveert hem om zo goed en zo snel mogelijk het parcours af te ronden. Samen moeten jullie de klus klaren en dat zorgt ervoor dat jullie band (nog) verder groeit. Omdat de hond nu eenmaal de commando's van zijn baas moet opvolgen om het parcours goed te doorlopen, krijg je 'dankzij' agility een beter opgevoede hond. De handler mag de hond of de hindernissen tijdens het lopen van het parcours niet aanraken, hij geeft aanwijzingen door middel van zijn stem en door gebaren te maken. Het overgrote merendeel van de honden vindt het geweldig om de hindernissen te overwinnen; honden zijn vaak erg gemotiveerd.


De agility lessen worden geven op:

  • Zondag van 09:30 uur tot 14:00 uur
  • Woensdag van 18:45 uur tot 21:15 uur

Iedere les duurt 45 tot 60 minuten. Voor meer gedetailleerde informatie over de lestijden kunt u contact opnemen met Jan Waltmans op 010-4212695 of mailen naar agility@hsvdeoase.nl