Puppyles

waarom een puppycursus volgen?

Tijdens een puppycursus kan je hondje kennismaken met pups van andere rassen: een Bouvier-pup is nu eenmaal groter en "lomper" dan een Pekingees-pup. Op deze manier leren de honden met elkaar omgaan zonder dat er onbedoeld de brute kracht van volwassen honden aan te pas komt. Daarnaast kun je op de puppycursus met andere eigenaren ervaringen uitwisselen.
Op de puppycursus leer je hoe je spelenderwijs het jonge hondje een aantal basisvaardigheden kunt bijbrengen zoals zitten, liggen, komen, netjes meelopen zonder te trekken en tandjes laten zien.

Verder kun je op de puppycursus alle vragen stellen die in de loop van de eerste weken bij je opkomen. Van dingen over de voeding, zindelijk maken, vernielzuchtig gedrag, alleen laten tot aan hoe lang de jonge hond per dag uitgelaten mag worden.
Samen met de instructeur kun je vroegtijdig gedrag onderkennen dat later tot problemen zou kunnen leiden en dit met zachte hand in goede banen leiden.

Naast een puppycursus is tegelijkertijd ook een goede socialisatie van belang bij een pup. Alle tijd en aandacht die je in de eerste beginperiode aan hem besteedt, verdien je daarna dubbel en dwars terug. Gemiste kansen tijdens deze periode kun je later niet meer inhalen.

De puppycursus en gehoorzaamheid lessen worden geven op:

  • Zondag van 09:30 uur tot 14:00 uur
  • Woensdag van 18:45 uur tot 21:15 uur

Iedere les duurt 45 minuten. Voor meer gedetailleerde informatie over de lestijden kunt u contact opnemen met Ivon Mangelaars op 06-38321349 of mailen naar pup.opvoeding@hsvdeoase.nl