Flyball

Flyball is de enige teamsport binnen de hondensport! De honden moeten zo snel mogelijk over een hindernisbaan om de bal uit het apparaat te halen. Het is eigenlijk een soort estafetterace. De FCI (Fédération Cynologique Internationale) erkent flyball; wij reglementeren deze sport.

Flyball is dé sport voor teamplayers binnen de hondenwereld, en dat geldt voor zowel de bazen als de honden. Samen met je team werken jij en je hond eraan om een zo goed mogelijk resultaat neer te zetten. Flyball is meer dan 'balletjes vangen', het is een spannende, energieke sport waar intensieve training bij komt kijken. Een echte uitdaging voor hond en baas.

Een van de leuke dingen van flyball is de diversiteit aan hondenrassen. Binnen een team (van acht honden) mogen niet meer dan twee honden van hetzelfde ras zijn of van dezelfde variëteit zijn. Daarbij wordt een niet-rashond die lijkt op een bepaald ras, ingedeeld bij het ras waar hij (het meest) op lijkt.Flyball is de enige teamsport onder de hondensporten. Een team bestaat uit 8 honden, een coach en een ballenlader met (ballen)bak.De baan bestaat uit 4 hindernissen en de (ballen)bak.De honden leren de baan over de hindernissen te nemen en de bak te bedienen zodat de bal eruit komt, om vervolgens met bal over de 4 hindernissen terug naar de begeleider te rennen.Dit alles moet uiteindelijk in een zo kort mogelijke tijd gebeuren.Het is eigenlijk een estafettesport. 

De flyball lessen worden geven op:

  • Zondag van 10:00 uur tot 14:00 uur
  • Woensdag van 18:45 uur tot 21:15 uur

Iedere les duurt 30 minuten. Voor meer gedetailleerde informatie over de lestijden kunt u contact opnemen met Aad Hack op 06-39228455 of mailen naar flyball@hsvdeoase.nl